75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://bozova75mtal.meb.k12.tr
Adres : YEŞİL OVA MAH. BAZİKİ 2 SK. NO: 5 BOZOVA / ŞANLIURFA
VİZYON : (Ne olmak istiyoruz?); BİZ… Genç ve dinamik bir kadroyuz. İnsanlara hizmet verme yarışında kendimizi daha gayretli görüyoruz. Mezun verdiğimiz öğrencilerim bölgemize, ülkemiz ekonomisine ve sanayisine katkıda bulunabilecek birer meslek sahibidir. Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek mesleki beceriler kazandırmak için varız.
MİSYON : (Neden Varız?) Biz... Orta öğretim seviyesinde azami bir genel kültür ile birlikte özgüven aşılayıp girişimci yapıları ortaya çıkarmaya çalışan bir dünya görüşü kazandırmanın yanında,Ülke endüstrisinin ihtiyaç duyduğu çeşitli meslek alanlarında Mesleki ve Teknik Eğitim vermek suretiyle öğrencilerimizi iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan bir kurumuz. Biz... Bölgemizi ve ilimizi içine alan GAP Projesi kapsamında her gün daha da gelişen sanayimizdeki kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve bölge halkının eğitim düzeyini daha üst seviyelere getirerek işsizlik sıkıntısının Mesleki ve Teknik Eğitim vermek suretiyle aşılacağına inanıyoruz. Öğretmenlerimiz ve okulumuz imkanları ile öğrencilerimize, öğrenci velilerimize, Bölgemize ve Ülkemiz insanına sevgi, saygı ve hoşgörüye dayanan bir hizmet veriyoruz.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tam gün Tam Yıl Eğitim
Yabancı Dil :
Isınma : Katı Yakıt Kalorifer sistemi
Pansiyon :
Lojman : Okul Bahçesindedir. Sayısı:12
Servis :
Ulaşım : Her 15 (On beş) dakikada bir İl merkezine dolmuş seferi düzenlenmektedir.
Yerleşim Yeri : Bozova
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezindedir. İl Merkezine uzaklığı 38 km´dir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :